Stockholms finaste badrumsrenovering

Jag är dammig och glad!

Att kunna känna som ren dimwitted glädje att några futtiga golv planka passar perfekt och ser ut som om de alltid har varit där … Då vet jag att jag kan vittna om att Lars och jag har alltid sagt att vi är ett gift par som är över genomsnittet förtjust i och upptagen av gamla hus …! Och ordentliga nördar!

 

Och när du då som väl känt på all sorg och glädje som jag skrev om i min förra blogginlägg av ett hus har dött för oss att ha denna möjlighet,

även om det är en eklektisk blandning känslor flyter genom mig!

Trappan under demontering i huset för att rivas

Sedan vi rev ner och tog med saker och detaljer från detta vackra hus att dö, har det byggt upp en hel liten hög med mycket spännande och användbar. Och det såg bra ut med de mycket jordiska och konkreta utmaningarna vi kom över här på Hessland.

Var det gamla golvet nedanför?

Visst, vi visste att det skulle finnas några problem, men utmaningar har ett knep för att inte få i antingen färg eller form du förväntar dig! Och inte heller här … Vi har hela vägen att veta att vi borde ha ett kök i ett separat rum och inte som en del av det stora rummet med den tunga gruvan. Och vi misstänkte att mycket kula hade gjorts med golvet i grusrummet. Men du kan inte veta vad skada är innan du hämtar sekundära lag och kolla. Golvet här hoppades att vi borde vara intakta. Men räknade inte med det. De tidigare ägarna har helt enkelt skära stora hål i en vacker vit kurt plankgolv från 1823 med tabeller mellan 17 och 24 cm …. Bara att skriva det gör ont! Och jag vet att jag blir förbannad också!

Att komma till himlen

Jag var borta för en natt och komma hem och respekterade fred och säkerhet (som jag borde ha lärt sig att man inte kan göra när du bor med Lars …). Öppnar kyrkogårdens och borstens dörr! Grodor ner på golvet och är på väg att svimma! Mot mig skiner det vackraste våningen! Inte precis vit, men så vacker! Med sitt brett bord och gott slitage. Och det bästa av allt: det täcker såväl som hela rummet! Utan när rör har lagts i golvet (!) Av tidigare ägare.

Inte precis vitkalkade nu, men helpdesk så vacker!
Trappa i gruvrummet – retur på dokumenterad basis

och; Farväl, så glad att jag var när trappan kom på plats!

Är det möjligt att få det så vackert …? Vi vet att det har funnits en liknande trappa precis på den platsen tidigare. Spår på väggar visar det tydligt och vi bekräftades av tidigare ägare som tog bort det på 1980-talet. De satt en trappa rakt upp från matsalen och öppnade en dörr från rummet till matsalen. Enligt våra uppfattningar har dessa grepp helt enkelt förstört mycket av den ursprungliga rymdkänslan i båda rummen. Vi återvänder trappan från grusrummet, tar bort det nya i matsalen och stänger dörren så att vi kan återvända med den ursprungliga kakelugnen här också. Och vi öppnar dörren som sitter i väggen från vad som får rent kök ut i matsalen. Med andra ord, en ren avkastning.

Och med en sådan återkomst kommer huset att börja andas bättre, det kommer cirkulation runt husets hjärta, nämligen Grueroom.

Du kan tydligt se var trappan var tidigare
En bit kvar innan vi kan använda den

Så länge leder den “nya” trappan rakt in i Anna’s rum … Något hon tycker är en riktig pärla, förresten! “Titta mamma, den är upplyst från trappan!” Hull måste borra för att komma dit vi var 😉

Så vi måste med andra ord tänka och fundera och planera ordentligt för fack, trappor, väggar, dörrar, etc. på 2: a våningen … För det faktiskt inte de tidigare ägarna. Men lite trodde de att de sålde till riktiga “återkrav” ?

Och som observant läsare ser, det finns något annat som också är nere 😉 Taket till exempel

… Hm, det finns en annan huvudvärk jag kommer tillbaka till …! En säker sak är att vi åtminstone inte bör behålla vad som är på väg nu!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *