Mycket slit och jobb med huset nu.

Kom vilja att arbeta och behöver dig, här hittar du motstånd!
Hänger på en dig att bygget blir klart …!

Bara att jag vet att jag gör – så gott som hela tiden. I föregående blogg sagt hur underbart lycklig jag är gift med en Duracell kanin … Det har sina sidor 😉 De allra flesta är överväldigande positiva, ett par är en utmaning. För även om jag inte Duracell-kanin … Och att känna sina egna begränsningar och en viss känsla av otillräcklighet är inte alltid lätt.

Plattan fullt

Jag skulle säga att jag är ganska normalt i form av redovisning av vinster och arbetsmoral. Det är just en av anledningarna till den här bloggen – nästa hela annonsen, renovering objekt hemma, vacker träbåt under totalt restaurering i trädgården, en liten flicka på nästan fyra år, en stor hund, en liten kattunge (som anlände igår …) 8 får och lamm på bete och 21 höns som flyttat in i dag …! Jag älskar att ha många järn i elden, trivs med mycket aktivitet och har lång och god erfarenhet med just det när det för att fungera i sig är ingenting … Men jag trivs också mycket bra med kvällar där den viktigaste ingrediensen är ett glas vin i växthus eller framför en bra film … ja, både på ett eller annat för balans form jag kan känna igen – och jag är ganska nöjd!

21 vackra höns kom varvet idag 🙂

Men för att ha tid att skriva en blogg om alla olika projekt min stora man hela tiden både startar fortsätter och faktiskt även sluta … Nej, jag hantera inte alltid. Och därför känner jag att jag hänger mycket för honom som den berömda slips. Så nu över en dag efter utkastet till detta inlägg var klar, jag satte sig ner och in bilder och korrigeras finalen …. Det bara.

Så länge det varade

Jag satt på soffan i det stora vardagsrummet för några veckor sedan, såg sig omkring och tänkte: Wow, det här är första gången jag har suttit här i över en timme … Och alla väggar jag såg omkring mig var alla … Det varade till nästa dag! Efter så många år har jag fortfarande få överraskad av effekten av Lars. Och hans spontanitet och lust att arbeta. Och nyfikenhet! Det är kanske den sista som är den största drivkraften här på Hessland närvarande. Nyfikenhet på vad vi hittar bakom alla de sekundära plattorna sattes upp på 1980-talet. Vi har hittills hittat massor av spännande tapeter! Kanske här också …? Och kliande fingrar måste helt enkelt ställas in! Och sedan åka ut ytterligare en runda av spånskivor. Läckerheter sitter i en “orörd” utrymme varade som sagt inte länge. Men när de första plattorna slets av och dammet lagt sig så var också jag alla eldas! Ja, vi hittade tapeter här också! Och spår av rappa … härligt nyfikna nördar! Stockholms Renovering

Och i samma ögonblick som rummet ändå revs, valde vi att sätta på golvet.

De smala golvbrädorna från 1950-talet ersattes med kopior av de äldsta bevarade våningen i huset. Läckra breda brädorna som endast kommer att skrubbas med linolja! Mantlar och något isolerande väggarna tillsattes. All den gamla stubben loft lägret var uppenbarligen efterkälken här också. Och vi valde att ta ner en bit tapet lefse från väggen och låg på golvet, med en liten hälsning från oss. Så hundra år när någon annan nyfiken kommer, så att de vet vad som hänt.

Så nu är konturerna på följande sätt:

Golv i kammaren släpps ut på vindsäkring, vägg repareras, nytt timmer bunghole in, väggar avskalade av lakan och nya grovt panelerna på plats. Ange filt papper med förlust. Köks malt (matte här helt enkelt inte kunde tejpade med gula ränder med förlusten bord med blommor i otaliga färger …), samma sak gällde för en tid i 2: a våningen … Spår där ursprungligen trappa skåp från köket ligger, golv och tak etablerat rulle brott. Matsalen är där det är svagast för tillfället. Steg som nu går ner det tas bort, bör golvet vara ca och väggpaneler borttagna att bidra till något ytterst vackra och spännande …! Tack förseglade nu, innan total omvandling att falla. Nya läckra enda krom tegel köpt … New ytterdörren och stripp “farstugan” gjordes i går kväll, dagen innan norska Home kom att idag … 😉 Och allt detta jag ska se till att skriva om …! Det ger lite ryckig, tänker nu är jag!

Och när man gör både här och där, så det är helt naturligt att det ser ut som en byggarbetsplats absolut överallt!

Att köra för att tvätta golv och det är typ av inte exakt högsta prioritet … Och man kan nabsolutt inte vara nära att ha damm på hjärnan! Men jag har varit ganska bra på att flytta runt i dammet 😉

Och så kommer det att finnas en tid – enda att göra då är att ta en grapa tag i hans slips och låt det rip!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *