Fler målare sökes i Stockholm

Fler än någonsin renoverar sina lägenheter och hus och ökningen syns i hela landet men framför allt i Stockholm, Göteborg och Malmö. Detta har medfört att det blivit brist på målare då efterfrågan är större än utbudet. Är du målare och funderar på att flytta till en av landets storstäder så är det precis rätt tid för att slå slag i saken.

Målare Stockholm

74 bostadsrättsföreningar i Solna anlitar målerifirma

Målerifirmor i hela landet vittnar om att offertförfrågningarna ökat markant de senaste åren och att de får tacka nej till många projekt för att det saknas folk. På en vecka var det en målerifirma i Solna som fått offertförfrågan från hela 74 bostadsrättsföreningar om fasad- och trapprenovering. Det vittnar om den stora efterfrågan på måleritjänster som råder i storstadsregionerna. Utbildade målare berättar om hur de blir uppringda av kunder som i princip försöker muta dem att prioritera deras projekt. En utmärkt målare stockholm är Marlons Måleri & Design AB, som gärna kommer till din bostadsrättsförening och lämnar offert.

Det är för få måleriföretag i Stockholm och Göteborg

Branschorganisationerna i landet har de senaste åren flaggat för en brist på målare och i dagsläget ser det ut som om den bristen har blivit verklighet. Särskilt i Stockholm och Göteborg finns det helt enkelt för få målerifirmor. Har du funderat på att flytta till en större stad för att arbeta så är det en bra idé att göra det nu. Likaså om du drömmer om att starta en egen målerifirma.
En av anledningarna till den stora efterfrågan på måleritjänsterna i landets storstäder tros vara att det har byggts mycket nya fastigheter samtidigt som fler än någonsin väljer att renovera sina lägenheter. Svenskarna tycker att det har blivit viktigare att hålla sina boenden i gott skick. Och det är både företag och privatpersoner som beställer mer målerijobb. Det byggs även mycket nya köpcentrum och butiker som behöver målas. ROT-avdraget ses ofta också som en bidragande orsak till det ökade trycket på hantverksyrkena.

Målerifirma

Vill du bli en duktig yrkesmålare?

Det finns alltså stor chans för dig som funderar på att bli målare att få jobb. Om du vill bli målare och ska börja gymnasiet så är det byggprogrammet med inriktning måleri du ska välja. Om du är äldre så får du leta upp en målerifirma som vill ta emot dig som lärling. Företaget måste dock skicka in en ansökan till Måleribranschens Yrkesnämnd innan du kan börja. Lärlingsperioden är två år sedan är du färdigutbildad målare. På orter där det råder brist på målare kan ibland Arbetsförmedlingen anordna utbildningar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *