Bygga en altan

Bygga en altan

För den som har en yta utanför sin bostad kan det vara trevligt att bygga en altan. En altan kan skifta i storlek, detta beroende på vad man skall använda altanen till och hur mycket yta det finns att bygga på. Den kan också göras i olika höjder för att anpassas utefter bostaden och ytan runtom.

Altan utanför dörren

Altaner är vanliga att se och allt fler väljer att bygga dessa. Det ger en trevlig känsla att kunna öppna sin dörr och kliva ut på en altan, detta istället för gruset eller gräset som annars kan vara vanligt att stiga ut på.

Altaner kan byggföretag hjälpa till att bygga. De anpassar sitt bygge utefter hur du önskar att den ser ut. De kan även komma med tips och råd som kan vara värt att tänka på. Som kund är det viktigt att leta efter en seriös firma. På internet går det att finna recensioner av företag och olika omdömen, detta ger en bra fingervisning på hur seriöst företaget är. Det är även klokt att se över med sin omgivning för att bli rekommenderad en bra firma att lita på. Seriösa firmor gör ett gott arbete från start till slut, de använder bra virke och altanen kommer vara i gott skick under en längre tid.

Hur bygga en altan?

En altan går att bygga själv. På nätet finns det många olika beskrivningar som visar hur det går till, både med bild och text. Guider som gör att många kan bygga altanen själv om man känner sig manad. Om inte så går det lika bra att anlita en firma för arbetet.

Om du behöver professionell hjälp av en byggexpert så rekommenderar vi Alexander Byggare i Stockholm som utfört nybyggnation stockholm.

För att en altan skall hålla och kunna bära upp all vikt så är det först stödpunkter som skall gjutas ned i marken. Hur dessa gjuts eller grävs ned kan se olika ut och detta beroende på underlaget i marken. Det viktiga för stödpunkterna är att de kan stå fast och stabilt då det är dessa som kommer att hålla upp hela altanen.

Med hjälp av stödpunkterna så byggs det sedan bärlinor runt. Dessa kommer att hålla fast reglerna som fästes och slutligen även själva altandäcket. Med virket så är det mycket viktigt att dessa är behandlade så att de kommer att tåla alla sorters väder. Är det ett icke behandlat virke så kommer dessa slutligen att ruttna och då behöver hela altanen bytas.

Stödlinor, reglar och virke på altandäcket skall vara i rätt tjocklek och behandlat trä. Detta kommer göra att konstruktionen blir stabil och kommer att hålla under många år. Altandäcket kommer att behöva behandlas med några års mellanrum då det är detta som kommer att ta emot både solens strålar, regn och snö. Med bra produkter behöver det dock göras mer sällan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *