Badrumsrenoveringen går jätte långsamt.

Värden kvalificerar och prisvärda kompromisser
Hur ofta har jag inte velat mitt svar och enkla val om huset som vi bygger?

Eller ja tack, båda! Men om du äger ett gammalt hus är vardagen oftare full av val än genom enkla lösningar och fasettsvar. Och med valet av val följer överkomliga kompromisser. förhoppningsvis 😉

Man lär sig snabbt att leta efter lösningar när man trodde och kanske hoppades att inte genomföra.

Vissa lösningar ger sig själva, andra måste ses om. Och så är det inte självklart att alla som har rösträtt är helt överenskommna … Vad då då står de över kvalificeringen av valet och att hitta denna berömda kompromiss kan alla leva med?

Det bryter några ägg för att göra en omelett …

Härlig att bli av med 80-talet
Förra gången här på Hessland har gått med på att riva av skivor och se vad som gömmer sig bakom.

Vårt argument för att göra detta är en stark önskan att ta bort 1980-talet såväl som att titta på möjligheter att återvända till det ursprungliga tillståndet i huset så långt som möjligt. Jag har tidigare skrivit att vi är lite här och lite där och lite över allt … Och att hela huset ser ut som en byggarbetsplats och så gott som något rum påverkas på ett eller annat sätt. Men genom att göra så ser du faktiskt en helt ny helhet. Rummen pratar ihop och åtminstone tycker jag personligen att det är mycket lättare att få en bild av hur vi kan och ska arbeta i framtiden.

För fjorton dagar sedan skrev jag att vi har tagit del i mormor.

Vi har nu kommit lite längre … Det visade sig vara några lösningar som inte var självklara och vi var tvungna att gå några gånger innan vi kom fram till en prisvärd kompromiss.

Tack så mycket

Taket i vardagsrummet är vackert med bred planka som ursprungligen är målat med vitt lim.

Ett slags tak som kunde ha varit där snyggt från husets ursprung. Därför antog vi bara det. Men nyfiken som vi är, vi poppade bort lite efter gammal skada i taket mot väggen och tittade upp. Hm. Där såg vi att den tunna väggen fortsatte uppåt! Över det vackra taket, som visade sig vara ett sekundärt nedsänkt tak … Över det här taket kunde du se den gamla taklistan. Det har helt enkelt varit ett högre tak med synliga strålar från början! Åh, du tror det! Kanske tar vi tillbaka det med tunna väggar och högre tak med balkar? Så spännande! Och sedan går du för några rundor och utforskar vidare. Hm.

Tack så mycket
Dåligt dokumenterad

Vid inredningen av taket (vind) på 1980-talet gjordes inga större undersökningar och dokumentation.

Och inte de stora bekymmerna – tyvärr. En hel del av de val som gjordes vid den tiden påverkar våra val idag. Också här i stort rum. Det bör sägas att det sänkta taket är förmodligen 100 år äldre än moderniseringen. Men resultatet av allt var att vi efter flera undersökningar var tvungna att upptäcka att vi inte kunde återvända till det ursprungliga taket med synliga strålar. Åtminstone inte utan att riva hela andra våningen …

Så okej Sedan håller vi det vackra taket vi har här.

Vad sägs om väggarna? Undersökningar visar att med utsatta strålar i tak har det skett väggar. Rapping är en teknik för att hugga loggen, eller lägga till listor, nät eller något annat som kan hålla lerkudden. Leirpuss är jämnt fördelad över väggen och skapar en fantastisk yta för färg och tapeter. Det är isolerande och tystande medan det är vackert. Det skulle ha varit kul att försöka rappa! Men … Ska vi ha tappade väggar med sekundärtaket? Vi vet att de inte har varit samtidigt … Och vad ska vi välja?

Hackat timmer förberedt för rappning
Förlusten! Förlusten! Eller …?

Vi hade också hittat en bakgrundsbild här.

Den äldsta är från omkring 1870, en vacker och enkel sirapfall. Det vi vet har varit på väg med taket, men jag ville inte ha det …! Jag har en helt annan typ av mönster i mitt arkiv, som jag tycker om att använda här 😉 Mörggobben är fantastiska och perfekta på andra ställen. Men det är inte vad jag skulle ha valt för en byggnad från 1823 …

 

 

Vacker tapet hitta från senare tid

Stark, rimlig eller vanligtvis mänsklig?

Hur mycket dina egna önskningar kan vi försvara från de fysiska spåren vi hittar. Detta är en klassisk fråga för antikviteter. Speciellt vid körning hemma. När ge råd till andra är mycket lättare 😉 Vi finner inget mellan rap ingen och det första lagret av kartong med förlust på cirka 1870. Rapp Ingen är helt nedslagen, så de små spår av färg vi finner är Vi garanterar inte heller hundra procent. Vi hittar små spår av både ögon och rosa. Båda färgerna är typiska för imperiet.

Var slutar detta?

Och vad valde vi så småningom efter valets kvalifikation? Kom vi fram till en prisvärd kompromiss? Våra egna önskemål om hur vardagsrummet skulle se ut

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *